Kwaliteit

We gebruiken lasermarkeersystemen om
onze mechanische afdichtingen te markeren.

We ontwikkelen sinds 1962 producten: al sinds 1962 kwaliteit!

Ons kwaliteitssysteem komt voort uit de behoefte om uitstekende producten te leveren. Inmiddels hebben we alle benodigde hulpmiddelen en in de loop der jaren hebben we de erkenning van certificeringsinstanties probleemloos verkregen.

Ten dienste van onze klanten hebben we de afdeling Dynamische test ingericht om elke werkelijke werktoestand te kunnen simuleren. Momenteel beschikt Fluiten over certificeringen van Rina ISO 9001, Lloyd Certified, PED, ATEX en AEC.

Seminars, standaarden en hulpmiddelen kunnen met een simpele klik worden geselecteerd.

Fluiten richt zich altijd op de hoogst mogelijke kwaliteitsnormen bij de constructie van haar producten. Vanaf het moment dat de Fluiten-merkproducten worden geproduceerd in strikte overeenstemming met de gecertificeerde normen UNI EN of API en RINA, FDA, ATEX en PED, kunnen we alle garanties bieden op het gebied van ontwerp, materiaalkeuze, productiecyclus en kwaliteitscontroles.

We analyseren en testen de materialen en componenten in ons metrologische laboratorium, een van de best uitgeruste die er bestaat. Fluiten maakt deel uit van ESA (European Sealing Association), een Europese instantie die de belangrijkste fabrikanten van statische en dynamische afdichtingen samenbrengt en die het probleem van schadelijke emissies in de atmosfeer als prioriteit beschouwt.

Ontwerp, experiment en ontwikkeling om constant avant-garde producten aan te bieden.

Het bedrijf heeft aanzienlijk geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling, zoveel dat elke wetenschappelijke instelling en concurrentfabrikant FLUITEN prijst voor het creëren van een dynamische testruimte, de meest avant-garde in Europa en een van de weinige die complexe experimentele berekeningen en simulaties van de slechtste bedrijfsomstandigheden kan ondersteunen.

Dankzij ons voortdurende onderzoek naar innovatieve oplossingen, gebaseerd op de studie van intrinsieke materiaalkenmerken, hebben we vernieuwende, technologisch geavanceerde producten ontwikkeld, bijvoorbeeld de producten die worden gebruikt in de Fluilift®– en Fluigrid®-technologieën, waarvoor FLUITEN patenten heeft verleend.