Geschiedenis

Fluiten, een sterke link van je systeem.

1962

Geboorte van Fluiten

“Ik ben ervan overtuigd dat het vermogen om te slagen afhankelijk is van de samenhang en professionaliteit van de mensen die deel uitmaken van een bedrijf”
Geciteerd Alberto Delfo Colombo

Geboorte van de afdeling Onderzoek en ontwikkeling

We hebben de eerste testruimte voor dynamische tests gebouwd, waarbij we de werkelijke bedrijfsomstandigheden kunnen simuleren en de belangrijkste gegevens van de nieuwe projecten kunnen verifiëren.

1971

1981

Uitbreiding van de fabriek

We hebben nieuwe faciliteiten opgebouwd dankzij de commerciële successen en de samenwerking tussen onze mensen. In 1981 kwam er niet alleen een grotere fabriek, maar ook nieuwe medewerkers. Dankzij hen is Fluiten geworden wat het nu is.

1997

ISO 9001-certificering

In 1997 behaalden we de ISO 9001-certificering: onze producten doorstaan de strengste kwaliteitstest en de wereldwijde markt erkent onze bekwaamheid.

2007

Fluiten wordt een ESA-lid

We zijn een actief lid geworden van de ESA (European Seal Association), die grote fabrikanten van statische en dynamische afdichtingen bij elkaar brengt en het probleem van schadelijke emissies in het milieu vaststelt.

Technologische opwaardering

We hebben de gasafdichtingstechnologieën verder verbeterd en nieuwe hydrodynamische groeven ontwikkeld die nog beter presteren op het gebied van afdichting en duurzaamheid.

2015

Meer dan 50 jaar samen

We stoppen nooit! In de voortdurende zoektocht naar perfectie hebben we de cassette-afdichtingen uit de reeks ‘C’ verder verbeterd door de ontwikkeling van de nieuwe ‘Fluicart’-serie.

2017